Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter
Tilberedning: Bake
Noen spiselige blå blomster:
Fioler, stemor, natt og dag, forglemmegei, kornblomst, linblomst, ugrasklokke, storklokke, syrin, agurkurt, sikori, isop, rosmarin, salvie, kattost, lavendel, tveskjeggveronika (kattøye).
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Fiol - Viola
Stemor - Viola tricolor
Syrin - Syringa vulgaris
Agurkurt - Borago officinalis
Rosmarin - Salvia rosmarinus
Salvie - Salvia officinalis
Lavendel - Lavandula
Sikori - Cichorium intybus
Isop - Hyssopus officinalis
Forglemmegei - Myosotis
Kornblomst - Centaurea cyanus
Linblomst - Linum perenne
Ugrasklokke - Campanula rapunculoides
Storklokke - Campanula latifolia
Bruk din egen sukkerbrødoppskrift, og ha i en neve blå blomsterblader i røra (eller litt blåbær). Bunnene kan bres eller dynkes med blåbær- eller solbærsyltetøy, bjørnebær også. Krem med masser av blå blomster (eller blåbær, bringebær, solbær) brukes som fyll og topping.