Blåkake | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Blåkake

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Kake Bakst Dessert Blomster

Om oppskriften

Noen spiselige blå blomster:

Fioler, stemor, natt og dag, forglemmegei, kornblomst, linblomst, ugrasklokke, storklokke, syrin, agurkurt, sikori, isop, rosmarin, salvie, kattost, lavendel, tveskjeggveronika (kattøye).

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Fiol - Viola

Stemor - Viola tricolor

Syrin - Syringa vulgaris

Agurkurt - Borago officinalis

Rosmarin - Salvia rosmarinus

Salvie - Salvia officinalis

Lavendel - Lavandula

Sikori - Cichorium intybus

Isop - Hyssopus officinalis

Forglemmegei - Myosotis

Kornblomst - Centaurea cyanus

Linblomst - Linum perenne

Ugrasklokke - Campanula rapunculoides

Storklokke - Campanula latifolia

Ingrediens

Fremgangsmåte

Bruk din egen sukkerbrødoppskrift, og ha i en neve blå blomsterblader i røra (eller litt blåbær). Bunnene kan bres eller dynkes med blåbær- eller solbærsyltetøy, bjørnebær også. Krem med masser av blå blomster (eller blåbær, bringebær, solbær) brukes som fyll og topping.