Blåskjell med ryllik og løpstikke | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Blåskjell med ryllik og løpstikke

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Sjømat Fransk Middag

Om oppskriften

Blåskjell med ryllik, løpstikke og geitrams

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2019.

 

Sankeråvare

Ryllik - Achillea millefolium

Løpstikke - Levisticum officinale

Geitrams - Chamaenerion angustifolium

Ingrediens

2 porsjoner

 

1 kg blåskjell

1,5 dl hvitvin

1,5 dl fløte

Litt olje

Et par fedd hvitløk

En håndfull ryllik

En liten neve løpstikke

En håndfull geitrams

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Skyll urtene og hakk dem godt. Fres urtene i litt olje i en kjele. Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Strø friske ville urter over kjelen og server med ferskt brød.