Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Koke
Blåskjell med ryllik, løpstikke og geitrams
Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2019.
Ryllik - Achillea millefolium
Løpstikke - Levisticum officinale
Geitrams - Chamaenerion angustifolium
2 porsjoner
1 kg blåskjell
1,5 dl hvitvin
1,5 dl fløte
Litt olje
Et par fedd hvitløk
En håndfull ryllik
En liten neve løpstikke
En håndfull geitrams
Skrubb blåskjellene godt. Skyll urtene og hakk dem godt. Fres urtene i litt olje i en kjele. Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Strø friske ville urter over kjelen og server med ferskt brød.