Brennesle-pesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brennesle-pesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Italiensk Krydder Dressing Lagre

Om oppskriften

Næringsrik, vill, digg og grønn ugresspesto. Bruk som vanlig pesto.

Du kjenner den igjen med sine små taggete og litt hårete grønne blader og ikke minst den brennende følelsen som kommer når man tar på den. Brennesle er næringsrik og lett å finne i hele Norge. Den er særlig glad i næringsrik jord der det finnes mye nitrogen. Den vokser fra alt til grøftekanter til enger.

Tips: Høst på våren med et par hansker eller saks.

Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no

Sankeråvare

Brennesle (stornesle) - Urtica dioica

Ingrediens

2 dl ferske brennesle blader
1 dl mandler, pinjekjerner eller valnøtter 1 Hvitløksfedd
Parmesan/næringsgjær (valgfritt)
Saft av en halv sitron eller litt eddik
1 dl Olivenolje
En klype salt

Fremgangsmåte

Rist nøtter forsiktig i pannen på høy temperatur. Kjør brennesle blader, hvitløksfedd, parmesan og olivenolje opp i en blender til konsistensen fortsatt er litt grov. Tilsett nøtter og blend til ønsket konsistens. Bruk mer olivenolje for å få en mer glatt pesto og mindre for å få grovere. Du kan også bruke en morter hvis du ikke har en blender. Smak til med sitronsaft/eddik og salt.