Brennesle-te | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brennesle-te

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Drikke

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Te Brygg Drikke

Om oppskriften

Brennesle egner seg godt til te med sine rensende egenskaper og rike innhold av vitaminer. Den er god for seg selv, men kan også kombineres med andre urter. Vi anbefaler å lage te av brennesle, peppermynte og chaga!

Du kjenner den igjen med sine små taggete og litt hårete grønne blader og ikke minst den brennende følelsen som kommer når man tar på den. Brennesle er næringsrik og lett å finne i hele Norge. Den er særlig glad i næringsrik jord der det finnes mye nitrogen. Den vokser fra alt til grøftekanter til enger.

Tips: Høst på våren med et par hansker eller saks.

Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no

Sankeråvare

Stornesle - Urtica dioica

Ingrediens

Et håndfull nylig sankede brennesle blader Fersk eller tørket peppermynte
1 ss knust chaga
Vann

Fremgangsmåte

Begynn med å koke opp chaga under lokk i 15-20 minutter (lengre hvis man har tid). Sil av chagaen og la teen kjøle seg ned til ca 85 grader, tilsett brennesle blader og peppermynte. La trekke i ca 10 minutter under lokk. Nyt! 🙂