Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Drikke
Tilberedning: Koke
Brennesle egner seg godt til te med sine rensende egenskaper og rike innhold av vitaminer. Den er god for seg selv, men kan også kombineres med andre urter. Vi anbefaler å lage te av brennesle, peppermynte og chaga!
Du kjenner den igjen med sine små taggete og litt hårete grønne blader og ikke minst den brennende følelsen som kommer når man tar på den. Brennesle er næringsrik og lett å finne i hele Norge. Den er særlig glad i næringsrik jord der det finnes mye nitrogen. Den vokser fra alt til grøftekanter til enger.
Tips: Høst på våren med et par hansker eller saks.
Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no
Stornesle - Urtica dioica
Et håndfull nylig sankede brennesle blader Fersk eller tørket peppermynte
1 ss knust chaga
Vann
Begynn med å koke opp chaga under lokk i 15-20 minutter (lengre hvis man har tid). Sil av chagaen og la teen kjøle seg ned til ca 85 grader, tilsett brennesle blader og peppermynte. La trekke i ca 10 minutter under lokk. Nyt! 🙂