Brenneslejuice | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brenneslejuice

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Drikke

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Drikk Juice Frisk

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Brennesle - Urtica dioica

Ingrediens

En neve unge brennesleskudd (eller blader)

Saften av 1 sitron

3-4 dl vann/farris

Fremgangsmåte

Ha en neve unge brennesleskudd eller bare blader alene, saften av 1 sitron og 3-4 dl vann/farris i en hurtigmikser og kjør ett minutt på maks hastighet.

Kan smakes til med ørlite salt, ev. kjøres en omgang med noen friske mynteblader eller sitronmelisse.

Dette er et vitaminsjokk som smaker spenstig og grønt!