Brenneslepasta | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brenneslepasta

Stikkord

brennesle pasta stornesle

Om oppskriften

Denne oppskriften har vi fått fra Maud Astrid fra bloggen Rein mat, reinmat.no. Den vant julekalenderkonkurransen den 17. desember. Maud Astrid skiller ikke mellom stor- og smånesle, men siden smånesle er klassifisert som sårbar (VU) på rødlisten har vi valgt å bare inkludere stornesle i oppskriften.

Maud Astrid skriver:

I Norge har vi stornesle (Urtica dioica) og smånesle (Urtica urens). Jeg skiller ikke mellom dem i bruk og nytteverdi. Begge brenner og de aller fleste av oss omtaler dem begge kun som brennesle.

Brennesle er supersunt og er om våren opptil tre ganger så rik på protein som kål. Brenneslen er rik på betakaroten, C- vitamin, jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium.

Når du varmebehandler eller tørker brenneslen slutter den å «brenne». Tørket brennesle kan du bruk til te og fersk brennesle kan du bruke på sammen måten som spinat.

Brenneslevann er også ypperlig som gjødsel i kjøkkenhagen!

 

Sankeråvare

Stornesle - Urtica dioica

Resten av informasjonen er kun tilgjengelig for medlemmer

Bli medlem!

Glemt passord?