Brenneslepesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brenneslepesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood og Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Pesto Saus Tilbehør Italiensk

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Brennesle - Urtica dioica

Ingrediens

150 g nesleblader 

1 hvitløkbåt

50 g pinje- eller hasselnøtter (mandler eller finhakket rå jordskokk går også fint an å bruke)

50 g revet parmesan/pecorino (ev. annen salt, skarp ost)

en klype salt

3/4 dl olivenolje

 

 

Fremgangsmåte

Kjør alt unntatt oljen i hurtigmikser og tilsett oljen til slutt i en tynn stråle mens mikseren går. Oppbevares best i fryser.