Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Krydder og tilbehør, Drikke og Desserter
Tilberedning: Koke
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Stornesle - Urtica dioica
10 dl brennesle
8 dl vann
1 buljongterning
2 epler, raspes
2 dl eplejuice
100 g ingefær
saft av halv sitron
Magnoliablader
Kok opp vann, buljongterning og brennesle og la det koke noen minutter. Jeg brukte unge toppskudd og blader av brennesle. Mos blandingen og mos til en jevn suppe med en stavmikser. Avkjøl.
Bland kald brenneslesuppe med revet eple, eplejuice, hakket ingefær og sitronsaft. Kjør blandingen med en stavmikser og server kald, gjerne med isbiter og hvis du har; pynt med magnolia kronblader.