Brennesleshots | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Brennesleshots

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter, Krydder og tilbehør, Drikke og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Smoothie Drikke Shot Dessert Forrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Stornesle - Urtica dioica

Ingrediens

10 dl brennesle

8 dl vann

1 buljongterning

 

2 epler, raspes

2 dl eplejuice

100 g ingefær

saft av halv sitron

 

Magnoliablader

Fremgangsmåte

Kok opp vann, buljongterning og brennesle og la det koke noen minutter. Jeg brukte unge toppskudd og blader av brennesle. Mos blandingen og mos til en jevn suppe med en stavmikser. Avkjøl.

Bland kald brenneslesuppe med revet eple, eplejuice, hakket ingefær og sitronsaft. Kjør blandingen med en stavmikser og server kald, gjerne med isbiter og hvis du har; pynt med magnolia kronblader.