Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Den aromatiske smaken av buroten rundes av med melk og potet i denne burotsuppen.
Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2020.
Burot - Artemisia vulgaris
1 medium løk
2 ss olivenolje
1 liter grønnsakkraft eller kyllingkraft
1-2 poteter
1 liter unge burotblader
2 dl melk
Skyll burotbaldene, kjør dem i en salatslynge og grovhakk. Kutt løken i store terninger. Skrell poten(e) og kutt i store terninger.
Hell olivenoljen i kjelen og ha oppi løken. La det surre i gryten til løken har blitt blank og myk. Hell over kraften, potene og halvparten av buroten. La kjelen koke opp og deretter stå og trekke til potene har blitt myke.
Ha oppi resten av burotbladene og melken. La det stå å trekke i ti minutter. Bruk en stavmikser eller en blender til suppen er kremete og glatt.
Smak til med salt og pepper. Server med godt brød.