Burotsuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Burotsuppe

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Forrett Burot

Om oppskriften

Den aromatiske smaken av buroten rundes av med melk og potet i denne burotsuppen.

Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2020.

Sankeråvare

Burot - Artemisia vulgaris

Ingrediens

1 medium løk

2 ss olivenolje

1 liter grønnsakkraft eller kyllingkraft

1-2 poteter

1 liter unge burotblader

2 dl melk

Fremgangsmåte

Skyll burotbaldene, kjør dem i en salatslynge og grovhakk. Kutt løken i store terninger. Skrell poten(e) og kutt i store terninger.

Hell olivenoljen i kjelen og ha oppi løken. La det surre i gryten til løken har blitt blank og myk. Hell over kraften, potene og halvparten av buroten. La kjelen koke opp og deretter stå og trekke til potene har blitt myke.

Ha oppi resten av burotbladene og melken. La det stå å trekke i ti minutter. Bruk en stavmikser eller en blender til suppen er kremete og glatt.

Smak til med salt og pepper. Server med godt brød.