Chimichurri med strandstjerne | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Chimichurri med strandstjerne

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Grille

Sankeråvare

Stikkord

Strandstjerne Tripolium Sommer Tilbehør Dressing Vinaigrette Grillolje Marinade

Om oppskriften

Chimichurri er sommer-ferie-grill-dressing-året-rundt-favoritt. Alt blir godt med chimichurri og det passer til alt. Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum

Sankeråvare

Strandstjerne - Tripolium pannonicum subsp. tripolium

Bergmynte - Origanum vulgare

Ingrediens

1-1,5 dl god extra virgin olivenolje
0,5 dl sherryeddik
1-2 ss sukker, strøkne
Saft av ¼ sitron
0,5 rødløk
1 fedd hvitløk
20 g bergmynte/oregano
40 g persille
20-30 g strandstjerneblader

Fremgangsmåte

Bland sammen olivenolje, eddik og sukker.

Kutt rødløk og chili i små biter. Hvitløk og alle urtene finhakkes. Bland alt sammen godt og smak til med salt og pepper.

Her har du en universaldressing som passer til det meste, og den blir bare bedre av å trekke litt, så alle smakene får blandet seg!

Du kan erstatte strandstjerne med mer persille eller løvetann, karse eller skvallerkål. Og så har jeg pyntet med blomster; strandstjerne- og bergmynteblomster.