Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Grille
Chimichurri er sommer-ferie-grill-dressing-året-rundt-favoritt. Alt blir godt med chimichurri og det passer til alt. Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum
Strandstjerne - Tripolium pannonicum subsp. tripolium
Bergmynte - Origanum vulgare
1-1,5 dl god extra virgin olivenolje
0,5 dl sherryeddik
1-2 ss sukker, strøkne
Saft av ¼ sitron
0,5 rødløk
1 fedd hvitløk
20 g bergmynte/oregano
40 g persille
20-30 g strandstjerneblader
Bland sammen olivenolje, eddik og sukker.
Kutt rødløk og chili i små biter. Hvitløk og alle urtene finhakkes. Bland alt sammen godt og smak til med salt og pepper.
Her har du en universaldressing som passer til det meste, og den blir bare bedre av å trekke litt, så alle smakene får blandet seg!
Du kan erstatte strandstjerne med mer persille eller løvetann, karse eller skvallerkål. Og så har jeg pyntet med blomster; strandstjerne- og bergmynteblomster.