Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Chips av grønne vekster

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Snacks Garnityr Chips

Om oppskriften

Sprø og gode chips lager du av strandkål, skvallerkål eller andre grønne vekster.

Hentet fra heftet Lag mat av nyttevekster. Tekst:  Jeanette Elden. Foto:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Strandkål - Crambe maritima

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Brennesle - Urtica dioica

Ingrediens

Blader av brennesle, strandkål, skvallerkål eller andre spiselige vekster

1-2 ss smaksnøytral olje (raps-, soya- eller solsikkeolje)

litt salt

Fremgangsmåte

Sett på stekeovnen på 180 grader, helst varmluft om du har.

Rens bladene for rusk og ha dem oppi en bolle. Hvis du bruker brennesle må du ha på gummi- hansker, så du slipper å brenne deg.

Ha oppi oljen og bland godt med hendene, sånn at alle bladene har godt med olje på seg.

Legg bakepapir på et steke- brett. Legg bladene utover steke- brettet, og sett det inn midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til bladene er sprø.

Dryss forsiktig over med litt salt. La bladene bli kalde, og spis!