Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Sprø og gode chips lager du av strandkål, skvallerkål eller andre grønne vekster.
Strandkål - Crambe maritima
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Brennesle - Urtica dioica
Blader av brennesle, strandkål, skvallerkål eller andre spiselige vekster
1-2 ss smaksnøytral olje (raps-, soya- eller solsikkeolje)
litt salt
Sett på stekeovnen på 180 grader, helst varmluft om du har.
Rens bladene for rusk og ha dem oppi en bolle. Hvis du bruker brennesle må du ha på gummi- hansker, så du slipper å brenne deg.
Ha oppi oljen og bland godt med hendene, sånn at alle bladene har godt med olje på seg.
Legg bakepapir på et steke- brett. Legg bladene utover steke- brettet, og sett det inn midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til bladene er sprø.
Dryss forsiktig over med litt salt. La bladene bli kalde, og spis!