Cottage cheese og saltede risker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Cottage cheese og saltede risker

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Salat Koldtbord Tilbehør Røre

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker»,  laget av Miraculix,  Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.

Sankeråvare

Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus

Skjeggriske - Lactarius torminosus

Hulriske - Lactarius trivialis

Kokosriske - Lactarius glyciosmus

Ingrediens

1 beger Cottage cheese

3 dl hakkete salte risker

1 dl hakket purre eller gressløk

1-2 dl hakket fersk agurk eller pariseragurk, rikelig med hakket persille eller dill

Sitronsaft

Fremgangsmåte

Alle ingredienser blandes i en bolle og sitronsaft tilsettes til slutt.