Crostinis med skogløksmør | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Crostinis med skogløksmør

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Småretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Allium Forrett Lett Canapé Løksmør

Om oppskriften

Crostinis med skogløksmør og røykelaks er sendt inn av Ellen T. Bøe fra Jærsoppen, Rogaland. Hun bruker vanligvis skogsløk/bendelløk i oppskriften, men strand-, vill- og seiersløk fungerer også. Crostiniene kan serveres som forrett, lunsj eller en lekker kanapé til et glass med bobler til nyttår.

Fotograf rett: Ellen T. Bøe

Fotograf vill-løk: Hildur Hauksdottir

 

Sankeråvare

Bendelløk -

Ingrediens

Skogløksmør
70-80 g meierismør
1 neve klippede løkblader
noen dråper sitron

Crostini
1/2 stk fint/halvfint brød
olivenolje
flaksalt

ca 200 g røkt laks eller ørret

 

Fremgangsmåte

Skogløksmør
Klipp opp grønne blader av skogløk/bendelløk og ha i blender sammen med meierismør og noen dråper sitron (det løfter smaken). Smøret kan godt lages dagen før, så smaken får sette seg. Smøret kan fryses i små porsjoner.

Crostini
Stikk ut runde brød av skiver fint eller halvfint brød med et konjakkglass. Legg på bakepapir. Sprinkle lett med god olivenolje og dryss litt flaksalt over før de ristes gylne og sprø i steikeovnen.
Smør et lag løksmør på crostiniene når de er lune, så smøret får trekke litt inn. Legg på ei skive røkt laks.

Serveres umiddelbart mens de er sprø. Et glass bobler eller hvitvin til gir en god start på feiringen!

 

Fotograf: Ellen T. Bøe

Fotograf: Ellen T. Bøe