Dessertsuppe av syre | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Dessertsuppe av syre

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Supper og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Dessert Friskt Søtt

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Engsyre - Rumex acetosa var. acetosa

Gjøkesyre - Oxalis acetosella

Hagesyre - Rumex patentia

Ingrediens

2 liter hakkede blad av syre

4-5 dl vann

Fremgangsmåte

2 liter hakkede blad av syre kokes mørt i 4-5 dl vann. Smak til med sitronsaft og sukker. Jevnes med litt potetmel. Ha i en håndfull bær, rosiner eller hakket frukt.