Sankeråvare: Bær og frukt
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Drikke og Desserter
Tilberedning: Konservere og Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Einerbær - Juniperus communis
Lagg en liten neve (0,5 dl) hele modne einerbær i en krukke med skrulokk, hell over en halv flaske nøytral vodka. Ikke knus bærene.
Skru lokket til og la stå og trekke på et kjølig sted i 5 til 7 dager. Sil væsken gjennom kaffefilter.
Dersom einerbærsmaken er for fremtredende, juster med litt mer nøytral sprit som bør holde minst 38%. Einerdrammen trekker ikke sukker, for nyplukkede nordiske einerbær har litt naturlig sødme i seg.
Lagre drammen en god stund og nyt den kald før eller til et godt villmarksmåltid.