Einerøl | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Einerøl

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Drikke

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Øl Mjød Drikke Lagring

Om oppskriften

Einerøl – en tradisjonell onnedrikk fra Sverige

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Einerbær - Juniperus communis

Ingrediens

1 liter knuste einerbær (eller væske kokt på einerkvister)

10 liter vann

5 dl sukker, gjerne brunt (man brukte kandissukker før)

25 g gjær

Fremgangsmåte

Kok opp einerbærene sammen med vannet under omrøring. La stå kaldt og trekke i to døgn. Sil fra væsken, tilsett gjær og sukker.

La stå ett døgn i romtemperatur. Sil væsken gjennom et saftklede og hell på flasker.

Oppbevares i kjøleskap inntil to uker. Briskølet mister noe av smaken ved lengre tids lagring.