Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Koke
Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2008.
Engsyre - Rumex acetosa
80 g engsyre
1 dl fiskekraft
80 ml hvitvin (Sancerre)
15 ml vermut (Noilly Prat)
3 dl fløte
2 sjalottløk
20 g smør
1/2 sitron
Salt og pepper
Vask engsyren, og fjern stilkene om nødvendig (vi brukte stilkene også). Grovkutt bladene. Kok opp fiskekraft, vermut og hvitvin, og tilsett den hakkede løken. Reduser til den har sirupsaktig konsistens. Tilsett fløten, og kok inn til sausen tykner. Tilsett den grovkuttede engsyren.
Ta av varmen, og bland forsiktig inn smøret. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.