Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Engsyresaus

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Koke

Stikkord

Saus Friskt Sjømat Tilbehør Dressing

Om oppskriften

Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2008.

Sankeråvare

Engsyre - Rumex acetosa

Ingrediens

80 g engsyre

1 dl fiskekraft

80 ml hvitvin (Sancerre)

15 ml vermut (Noilly Prat)

3 dl fløte

2 sjalottløk

20 g smør

1/2 sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Vask engsyren, og fjern stilkene om nødvendig (vi brukte stilkene også). Grovkutt bladene. Kok opp fiskekraft, vermut og hvitvin, og tilsett den hakkede løken. Reduser til den har sirupsaktig konsistens. Tilsett fløten, og kok inn til sausen tykner. Tilsett den grovkuttede engsyren.

Ta av varmen, og bland forsiktig inn smøret. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.