Enkel soppbuljong | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Enkel soppbuljong

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

sopp buljong

Om oppskriften

Mange blir frustrert over steinsopp, skrubber og andre kjøttfulle arter som har fått besøk av mark og insekter. Fortvil ikke, for dette er den flotte soppen til å lage soppbuljong! Ha alltid med en ekstra pose der du legger de dårligste eksemplarene av de beste artene. Det betyr ikke noe om den blir ytterligere most på veien.

 

Sankeråvare

Skrubber - Leccinum

Risker - Lacarius

Kremler - Russula

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Diverse sopp

Vann

Fremgangsmåte

 

Når du kommer hjem tømmer du bare posen med den mindre lekre soppen rett i en stor gryte. Her fyller du på kaldt vann opp til 2/3 av høyden på soppen og setter i putrekok. La det stå en halvtimes tid og syde.

 

Ingenting annet skal i gryta, ikke fett, ikke salt, ikke krydder – nå er du jakt etter den rene og gode og dype umamisoppsmaken. Sil av med den mest finmaskete silen du har – og så har du verdens beste base til å lage alle slags supper. Hva med for eksempel nudelsuppe med grønnsaker og litt av den flotteste soppen du fikk med deg hjem fra samme turen til topping? Et lite tips til suppe: Bruk gjerne hele små piggsopper, rimsopp eller kremler. Det er alltid godt med reker eller scampi i suppa.