Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Ertesuppe med kamskjell, sukkertang og urter.
Av Zoe Christiansen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2013.
Sukkertare - Saccharina latissima
400 g erter (friske eller frosne)
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss sukkertare i flak
1,5 dl hvitvin eller eplemost
1 liter grønnsakskraft
Salt/pepper og chiliflak
Kamskjell (2-3 pr. person)
Persille, olje, ertespirer (til pynt)
Surr hakket løk og hvitløk i olje i en gryte, uten at det tar farge. Tilsett hvitvin eller eplemost og la det koke inn til litt under halvparten. Legg erter og sukkertang i gryten og la det syde inntil ertene er møre (ca. 5 minutter, hvis ertene koker for lenge mister de den fine grønne fargen). Blend suppen i en blender eller med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Blend olivenolje med persille og hell igjennom en fin sil.
Stek kamskjell på en varm panne med litt olje ca. 30-60 sekunder på hver side avhengig av størrelse. Smak til med salt og pepper. Hell suppen i en dyp tallerken, legg kamskjellene i midten og pynt med persilleolje og eventuelt ertespirer.