Ertesuppe med kamskjell og tang | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Ertesuppe med kamskjell og tang

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Middag Lunsj Friskt Sjømat

Om oppskriften

Ertesuppe med kamskjell, sukkertang og urter. 

Av Zoe Christiansen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2013.

Sankeråvare

Sukkertang - Saccharina latissima

Ingrediens

400 g erter (friske eller frosne)

1 løk 2 fedd hvitløk

2 ss sukkertang i flak

1,5 dl hvitvin eller eplemost

1 liter grønnsakskraft

Salt/pepper og chiliflak

Kamskjell (2-3 pr. person)

Persille, olje, ertespirer (til pynt)

 

Fremgangsmåte

Surr hakket løk og hvitløk i olje i en gryte, uten at det tar farge. Tilsett hvitvin eller eplemost og la det koke inn til litt under halvparten. Legg erter og sukkertang i gryten og la det syde inntil ertene er møre (ca. 5 minutter, hvis ertene koker for lenge mister de den fine grønne fargen). Blend suppen i en blender eller med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Blend olivenolje med persille og hell igjennom en fin sil.

Stek kamskjell på en varm panne med litt olje ca. 30-60 sekunder på hver side avhengig av størrelse. Smak til med salt og pepper. Hell suppen i en dyp tallerken, legg kamskjellene i midten og pynt med persilleolje og eventuelt ertespirer.