Essens fra Heggli Urtehage | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Essens fra Heggli Urtehage

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør, Drikke og Desserter

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Søtt Sirup Dessert Krydder Is

Om oppskriften

Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2017.

Sankeråvare

Rose - Rosa

Mjødurt - Filipendula ulmaria

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

1 liter renskede blomster. For eks løvetann, rose, mjødurt.

2 liter sukker

3 liter vann

30 gram sitronsyre

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker. Hell over renskede blomster. Blomstene skal ikke vaskes eller skylles før bruk.
La det stå i tre til fem dager. Tilsett 30 g sitronsyre. Varm opp til kokepunktet. Blandingen skal ikke koke.

Hell over på rene, steriliserte flasker. Forsegl flaskene og varm dem opp i vannbad, slik at det dannes et vakuum inne i flasken. Alternativt kan blandingen fryses i en beholder som tåler slik oppbevaring

Den kan serveres som drikke, brukes som basis til is dessert, sauser og i kaker.