Fåresoppburger | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fåresoppburger

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke og Grille

Sankeråvare

Stikkord

Middag Grillmat Burger Amerikansk

Om oppskriften

Til denne retten kan du bruke hamburgerbrød eller daggammelt landbrød som du rister i pannen. Passende tilbehør er for eksempel ost, bacon, tomat, løk, sylteagurk, salat, kantareller, friske urter, sennep, barbecue saus osv.

Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2008.

Sankeråvare

Fåresopp - Albatrellus ovinus

Ingrediens

Fåresoppburgere (6 stk.):

500 g elgkjøttdeig (eller annet vilt eller lam)

Ca 250 gram fåresopp

1 løk eller 3 sjallottløk

Salt, pepper og annet krydder etter smak (grillkrydder, chili, rosmarin, timian, einebær…)

Evt. potetmel

Smør eller olje til steking

Fremgangsmåte

Finhakk løken og stek den i stekepannen. Hvis du lar den få god tid på svak varme blir den ekstra søt og god. Avkjøl løken litt før du blander den i farsen.

I mellomtiden moser du fåresoppen med en stavmikser eller i en blender. Bland sopp og kjøttdeig med krydderet og løken til en litt seig og jevn masse.

Fåresoppen drøyer kjøttet veldig og gir samtidig en spennende smak. Saltet gjør massen seigere når du rører godt. For at burgeren ikke skal bli for salt kan du bruke potetmel hvis deigen fortsatt er for løs.

La deigen hvile ca. en halvtime før du former tykke, gode burgere. Stek dem raskt i panna på begge sider før du ettersteker dem i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter. Da får du en fin stekeskorpe utenpå og de blir jevnt stekt inni. Kjernen kan gjerne være litt rosa.

Burgerne egner seg godt til grilling på varme sommerkvelder, eller de kan varmes i stekepanna på sene høstkvelder. Bruk tilbehør som til vanlige hamburgere eller etter egen smak.

Lag gjerne en stor porsjon og frys den ned, da har du alltid noe godt på lur om du får uventede grillgjester.