Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Koke
Oppskrift av Henrik J. Henriksen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2017.
Fingertare - Laminaria digitata
Havsalat - Ulva lactuca
Sukkertare - Saccharina latissima
300 gr fersk tang, f.eks. havsalat, sukkertare, fingertare
1 agurk
1 vinterreddik
2 ss soya
1 ss fersk sitronjuice
2 ts sesamolje
2 vårløk
½ fedd hvitløk
½ ts revet ingefær
Forvell taresortene hurtig i kokende vann før den avkjøles i et isbad. Havsalat og tarmgrønske stekes raskt på høy varme i en teflon- eller jernstekepanne med 1 ts sesamolje. Avkjøles. Strimle agurk og vinterreddik. Ha tang, agurk og reddik i en bolle. Finhakk vårløk. Riv ingefær og hvitløk. Bland sesamolje, sitronjuice, soyasaus, hvitløk og vårløk. Hell dressingen over grønnsakene.
Server fisk og salat, eventuelt med bakte rotgrønnsaker til.