Fersk tangsalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fersk tangsalat

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Sjømat Frisk Tilbehør Smårett

Om oppskriften

Oppskrift av Henrik J. Henriksen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2017.

Sankeråvare

Fingertare - Laminaria digitata

Havsalat - Ulva lactuca

Sukkertare - Saccharina latissima

Ingrediens

300 gr fersk tang, f.eks. havsalat, sukkertare, fingertare

1 agurk

1 vinterreddik

2 ss soya

1 ss fersk sitronjuice

2 ts sesamolje

2 vårløk

½ fedd hvitløk

½ ts revet ingefær

Fremgangsmåte

Forvell taresortene hurtig i kokende vann før den avkjøles i et isbad. Havsalat og tarmgrønske stekes raskt på høy varme i en teflon- eller jernstekepanne med 1 ts sesamolje. Avkjøles. Strimle agurk og vinterreddik. Ha tang, agurk og reddik i en bolle. Finhakk vårløk. Riv ingefær og hvitløk. Bland sesamolje, sitronjuice, soyasaus, hvitløk og vårløk. Hell dressingen over grønnsakene.

Server fisk og salat, eventuelt med bakte rotgrønnsaker til.