Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke og Grille
Oppskrift av Henrik J. Henriksen. Foto: Anne Elisabeth Scheen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2017.
Sukkertare - Saccharina latissima
600-800 gr hvit fisk, f.eks. lyr.
4 stk fersk sukkertare, klippet i rundt 20 cm lange
2 ts revet ingefær
4 ss brunet smør
4 ts soyasaus
2 stk vårløk
Tenn opp grillen. Brun smøret ved å varme det opp i pannen under omrøring til det blir nøttebrunt. La smøret kjøle seg ned før du blander smør, soyasaus og revet ingefær. Finhakk vårløken. Del fisken opp i fire stykker. Skyld taren hurtig i ferskvann og tørk av. Taren må ikke ligge i ferskvann for da trekker den til seg vannet. Klipp den i biter som er passe til å gå rundt hele fiskestykket. Legg ett stykke fisk på hver tarebit. Hell smørblandingen over fiske og dryss vårløk over. Brett taren sammen og lås med to tannpirkere. Fiskepakkene grilles på høy varme til fisken så vidt er gjennomstekt.