Thai fiskesuppe med strandkål

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Sommer

Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Strandkål Crambe maritima Fisk Supper Hovedrett Restemat Strandplante Thai

Om oppskriften

Denne oppskriften er hentet fra inspirasjonsbloggen Plukk og bruk av Anne Elisabeth Scheen. Her kan du finne mange spennende oppskrifter med sopp og nyttevekster. Se oppskriften på plukk og bruk sin nettside.

Fotograf: Anne Elisabeth Scheen

 

Sankeråvare

Strandkål - Crambe maritima

Ingrediens

1 liter kraft (fiskekraft, kyllingkraft eller buljong)
1–2 ss tom yum-paste
1 ss tom kha-paste (Aroy)
1 boks kokosmelk
2–3 ss fishsauce
1 gulrot i halve skiver
1 stilk stangselleri i biter
1/2 squash i kvarte skiver
1 rødløk i tynne båter
1 stilk rabarbra i biter
3-4 strandkål med stilker
3 vårløk i biter
litt glassnudler, ferdig kokt
1/2–1 ss palmesukker (kan sløyfes eller erstattes av annet sukker)
rester av hvit fisk (kveite)
sitronbåter

Mengdeforholdene er omtrentlig beregnet, man må smake seg frem til egen smakspreferanse for balanse og hvor sterk maten skal være.

Fremgangsmåte

Begynn med å dele opp grønnsakene. Strandkålbladene strimles, mens stilkene kan deles i biter. Stek løken raskt i varm kjele i litt olje. Den skal såvidt få litt farge, men ikke bli brun eller brent. Ha oppi kraft og krydderpastene. Ha oppi gulrøttene, og la dette stå og surre på lav varme noen minutter. Ha deretter oppi strandkålstilkene (ikke bladene), stangselleri, rabarbra og squash. La det stå og surre noen minutter. Ha oppi kokosmelk, fish-sauce og sukker. Smak til, for mengdene jeg har oppgitt i oppskriften er bare omtrentlige. Ha deretter oppi resten av strandkålen, og til slutt fisken. La suppen stå 1–2 minutter så fisken blir varm og strandkålen faller litt sammen.

Serveres med lime eller sitron, og gjerne hakket koriander!