Sankeråvare: Sopp og Nyttevekster
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Kaker og brød
Tilberedning: Bake
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.
Fotograf flatbrød: Anne Mæhlum
Fotograf kantarell: Jim Andre Stene
Kantarell - Cantharellus cibarius
400 g kokte poteter (gjerne rester med skall på)
1,5 ts salt
2 dl vann
400 g mel eller glutenfritt mel
Ca 100 g tørket sopp, kantarell
flaksalt
—
mel til utkjevling
1
Mos poteter og salt godt sammen med vannet til en glatt, litt seig mos. Bland inn mel og kna godt sammen. La deigen hvile ca. 1 time i kjøleskapet. Legg deigen på melet bakebord og del den i 20 emner og kna inn en liten ts med finknust tørket sopp i hvert emne. Kjevle ut emnene til leiver på størrelse med en frokosttallerken. Pass alltid på at det er litt mel under leiven. Dryss på litt havsalt og kjevle den ned i deigen før du løfter leiven over på stekebrett dekket med bakepapir.
2
Sett brettet inn i ovnen og stek leiven ved 250 °C, varmluft, i ca. 5-6 minutter til den så vidt begynner å få farge i kantene. Pass på, de blir fort brent. Løft papir og flatbrød ut og legg på et nytt bakepapir med utkjevlet flatbrødleiv. avkjøl leivene på rist. Oppbevar flatbrødene i en tett boks.
3
Tips: Her kan du bruke andre ville vekster fra naturen som krydder og smakstilsetning, f.eks. bergmynte, einer, granskuddnåler, bjørkeskudd, tørkede tyttebær, vill-løk, strandløk og ramsløk.