Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke og Bake
Hostaskudd smaker mildt og svakt bittert og kan tilberedes på samme måte som asparges. Jeg har brukt denne sorten som avbildet under mange ganger. Jeg vet dessverre ikke hva den heter men det er en storvokst type med blågrønne blader og hvite blomster. Jeg har kun spist denne typen men det sies at alle hosta er spiselig.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Bladlilje - Hosta
8-10 hostaskudd
smør eller olje til steking
ca. 1,5-2 dl fløte
salt
pepper
revet parmesan
Stek hostaskuddene i smør til de får litt farge, legg de over i en ildfast form og hell over fløte, litt salt og pepper og litt av den revne parmesanen. Bak de i ovn på 200 grader til fløten tykner og får gylden farge og skuddene er møre. Dryss over revet parmesan. Server som tilbehør til kjøtt eller kylling eller som egen rett med f.eks brød eller pasta til.