Focaccia med steinsopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Focaccia med steinsopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Brød Bakst Tilbehør Tapas

Om oppskriften

Den deilige duften av nystekt steinsoppfocaccia! Små, pene steinsopp fryser jeg ned rå, og bruker til focaccia ut over vinteren.

Det er mange ulike oppskrifter på focaccia. Jeg pleier å bruke en veldig våt deig, men da er det viktig å passe på at den steker lenge nok.

Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Litt gjær (1/3 pose tørrgjær eller sånt)

25 g surdeig (kan sløyfes)

4 – 4 1/2 dl vann (kaldt)

10 g salt

1/2 kg hvetemel

2 ss olje , til smøring av langpanne

Til topping:

Steinsopp i skiver

1 ss flaksalt

1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Hvis du bruker råfryst steinsopp, må den tines til romtemperatur. Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin på til deigen er smidig. Sett bollen til heving. Når deigen har hevet til om lag dobbel størrelse (det tar et par timer), smører du en langpanne på om lag 20×30 cm med litt olje. Ha deigen forsiktig over i pannen. Hell over litt olje, og fordel den godt utover i pannen ved å stikke fingrene ned i den. La det hele stå og etterheve en halvtimes tid (eller mer). Legg pene skiver av steinsopp oppå deigen. Hell over litt olivenolje, og pensle steinsoppen. Dryss også over litt flaksalt. Stekes i ovn på 200 grader til den er gyllen og fin.

Tips: Ha gjerne andre krydder/smaker på focacciaen – som rosmarin, tynne skiver rødløk, soltørkede tomater o.l.