Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Av Ane Willmann. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.
Stornesle - Urtica dioica
100 g stornesleskudd
100 g siktet mel
1 egg
300 ml kaldt øl
Olje til frityrsteking
Salt og pepper
Sitron til servering
Vask storneslen og klapp den tørr i et kjøkkenhåndkle. Bland mel, egg, halvparten av ølet, salt og pepper i en stor bolle. Bruk visp til du får en jevn røre. Sett til side. Frityrstekingen kan du gjøre i ei stekepanne med høye kanter, men ikke fyll den mer enn en tredjedel. Varm oljen og test med litt av røren, om det umiddelbart bobler rundt røren i oljen, er oljen klar. Ikke bruk for varm plate, på min ovn og med jernpanne passet medium innstilling. Dekk brennesleskuddene godt med røre i bollen, og plukk dem ut med en pølseklype eller lignende og la dem dryppe litt av før du legger dem i oljen. Stek på begge sider til du er fornøyd med brunfargen. Plukk dem ut etter hvert som de er ferdige og legg dem på tørkepapir for å renne av. Server med sitron.