Fritert stornesle

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Fritert Smårett Polsk Garnityr

Om oppskriften

Av Ane Willmann. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.

Sankeråvare

Stornesle - Urtica dioica

Ingrediens

100 g stornesleskudd

100 g siktet mel

1 egg

300 ml kaldt øl

Olje til frityrsteking

Salt og pepper

Sitron til servering

Fremgangsmåte

Vask storneslen og klapp den tørr i et kjøkkenhåndkle. Bland mel, egg, halvparten av ølet, salt og pepper i en stor bolle. Bruk visp til du får en jevn røre.  Sett til side. Frityrstekingen kan du gjøre i ei stekepanne med høye kanter, men ikke fyll den mer enn en tredjedel. Varm oljen og test med litt av røren, om det umiddelbart bobler rundt røren i oljen, er oljen klar. Ikke bruk for varm plate, på min ovn og med jernpanne passet medium innstilling. Dekk brennesleskuddene godt med røre i bollen, og plukk dem ut med en pølseklype eller lignende og la dem dryppe litt av før du legger dem i oljen. Stek på begge sider til du er fornøyd med brunfargen. Plukk dem ut etter hvert som de er ferdige og legg dem på tørkepapir for å renne av. Server med sitron.