Frityrstekte blomster | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Frityrstekte blomster

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Snacks Blomster

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Squash / gresskar - Cucurbita

Vinterkarse - Barbarea vulgaris

Blomkarse - Tropaeolum majus

Ringblomst - Calendula

Ingrediens

100 g hvetemel

1 klype salt

1 egg

1,5 dl melk

Blomster av løvetann, vinterkarse, squash, gresskar, blomkarse eller ringblomst

 

Fremgangsmåte

Lag en pannekakerøre av mel, salt, egg og melk og la den få svelle 30 min. Hvis nødvendig, vask blomstene og eventuelle blader, og la en god bit av stilken være med. Tørk godt av, ellers vil vannet gi sterk sprut i frityrgryta eller pannen.

Dypp blomstene i røra mens du holder dem i stilken (håndtaket). Senk blomsten ned i varm matolje (det skal bruse lett rundt tresleiven, da har oljen riktig temperatur) i en gryte eller dyp panne og stek blomsten gyllen.

La renne av seg på kjøkkenpapir og klipp av stilkene før servering.