Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Steke
Av Inger Lagset Egeland. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2010.
Traktkantareller - Craterellus tubaeformis
1 liter traktkantareller
4 dl matolje
2 ss hvetemel
2 store egg
2 dl melk eller fløtemelk
litt salt og pepper
eventuelt litt strøost
Røre
Slå eggene opp i en bolle og visp dem sammen.
Ha i melken og visp litt mer.
Sikt inn melet litt etter litt mens du fortsatt visper til røra er jevn. Tilsett salt og pepper etter smak. La røren hvile en halv time eller mer.
Steking
Varm oljen i en fonduegryte. Træ en traktkantarell på en fonduegaffel eller et grillspyd. Dypp den i røra og stek den godt gyllenbrun i oljen. Knasende godt.
Frityrstekte traktkantareller kan for eksempel spises med ristet loff påsmurt hvitløksmør – eller uten tilbehør, som snacks.
Om vi velger vin, øl eller annet drikke til, avhenger av situasjonen. Drikkevannet i Norge er for øvrig et utmerket valg, særlig hvis det er godt avkjølt og med en dråpe sitron eller lime. Gul trompetkantarell og svart trompetsopp kan tillages på samme måte.