Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter og Høst
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Koke og Bake
Lær å lage fugde/karamell med ville smakstilsetninger.
Oppskriften er delt av Siri Bjoner fra Follo sopp- og nyttevekstforening.
Fotograf oppskrift: Daniel Zonnenveldt
Fotograf sankeråvare: Jim-André Stene.
Traktkantarell - Craterellus tubaeformis
125 g smør
10 g knust tørket traktkantarell
150 g brunt sukker
400 g søt kondensert melk
100 g hvit sjokolade
Smelt smøret og den knuste soppen sammen i en kjele. Jo lenger de står, desto mer smak blir det i smøret.
Tilsett sukkeret og melken og rør sammen. Kok under konstant omrøring i 15 minutter.
Ta kjelen av varmen og smelt inn sjokoladen. Blandingen stivner fort, så det lønner seg å jobbe raskt! Når sjokoladen er smeltet inn i blandingen, hell alt i en form og sett til avkjøling på benken over natten.
Del opp i passende biter og pakk inn i cellofan. Fudgen kan fryses, og den har lang holdbarhet i kjøleskap.