Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Krydder og tilbehør
Tilberedning: Bake
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.
Fotograf matrett: Anne Mæhlum
Fotograf sankeråvare: Cathrine Johnsen
Furu - Pinus sylvestris
20 g ferske furunåler
100 g uraffinert rørsukker
–
vaniljeis
ristede pistasjnøtter
fiken
Rens nålene for rusk og klipp de opp med saks. Bland de med sukker og ta noen runder med stavmikser til blandingen blir grønn, litt klumpete og fuktig av furunålsaften. Du kan bruke sukkeret nå, men jeg pleier å spre det utover et bakepapir og lufttørke.
Når sukkeret er helt tørt siler jeg det gjennom en sil og da får jeg ut endel furunålfibre som ikke har blandet seg med sukkeret. (dette avfallet kan sikkert gjøre seg i en te-kopp).
Prøv deg frem med gramvekten på furunåler, med 20 g er smaken mild så oppskriften kan sikkert tilføres mer furunål.
Sukkeret oppbevares på tette glass, men smak og farge taper seg etterhvert. Og husk sukkeret må være knusk tørt før det legges i glass.
Dryss over sukkeret på vaniljeis. Server gjerne med ristede pistasjnøtter og fiken.