Furusukker på iskrem | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Furusukker på iskrem

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Krydder og tilbehør

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

furusukker sukker dessert pinus

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.

Fotograf matrett: Anne Mæhlum

Fotograf sankeråvare: Cathrine Johnsen

Sankeråvare

Furu - Pinus sylvestris

Ingrediens

20 g ferske furunåler

100 g uraffinert rørsukker

vaniljeis

ristede pistasjnøtter

fiken

Fremgangsmåte

1

Rens nålene for rusk og klipp de opp med saks. Bland de med sukker og ta noen runder med stavmikser til blandingen blir grønn, litt klumpete og fuktig av furunålsaften. Du kan bruke sukkeret nå, men jeg pleier å spre det utover et bakepapir og lufttørke.

2

Når sukkeret er helt tørt siler jeg det gjennom en sil og da får jeg ut endel furunålfibre som ikke har blandet seg med sukkeret. (dette avfallet kan sikkert gjøre seg i en te-kopp).

3

Prøv deg frem med gramvekten på furunåler, med 20 g er smaken mild så oppskriften kan sikkert tilføres mer furunål.

4

Sukkeret oppbevares på tette glass, men smak og farge taper seg etterhvert. Og husk sukkeret må være knusk tørt før det legges i glass.

5

Dryss over sukkeret på vaniljeis. Server gjerne med ristede pistasjnøtter og fiken.