Fylte grillede shiitakehatter | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fylte grillede shiitakehatter

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Småretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Japansk Asiatisk Svin Smårett Tilbehør

Om oppskriften

Av Maki Fujisaki. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2020.

Sankeråvare

Shiitake - Lentinula edodes

Ingrediens

6 shiitakesopp

150 g svinekjøttdeig

1 cm ingefær, revet

6 skiver ost eller pizzaost

 

Kryddersaus:

2 ts miso 

2 ts soyasaus

1ts mirin

Fremgangsmåte

Ha kjøttdeig, ingefær og alle kryddersausingrediensene i en bolle. Bland godt til det er klissete.

Skjær av stilkene av soppene og fyll hattene med kjøttblandingen. Ikke stapp dem helt fulle.

Grill på middels varme i ovnen i rundt 5 minutter til kjøttet er kokt.

Legg osten på toppen og grill i ett eller to minutter til.