Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Gåselabb-pannekaker

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Kaker og brød

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Frokost Lunsj Primus Turmat

Om oppskriften

Gåselabb er det lokale navnet på skvallerkål. Kristine Enger bor i Randaberg og bruker nærområdet til å sanke mat rett fra naturen. Gåselabb eller skvallerkål kan brukes i pannekakerøren.

Oppskrift av Kristine Enger. Foto: Thomas Ystrøm / NRK.

Sankeråvare

Gåselabb (skvallerkål) - Aegopodium podagraria

Ingrediens

4 egg

1 dl sammalt hvete finmalt

2 dl hvetemel

1/2 ts salt

0,5 liter h-melk

minst 6 never skvallerkål

Fremgangsmåte

Bland begge melslagene og salt. Tilsett halvparten av melken under omrøring til en klumpfri røre. Pisk inn eggene, ett om gangen. Hell i resten av melken. Bland inn finhakket skvallerkål. Er skvallerkålen sanket inn på sommeren, og ikke på våren, ha de i kokende vann et minutt først. La røren svelle, minst 15 minutter.

Pannekakene stekes i smør i panne til de har fått litt farge på begge sider. De kan godt lages litt tykke og myke.

Tips: pannekakene er kjempegode sammen med røykelaks og rømme. Røren kan lages klar kvelden før.