Geitrams-mayo | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Geitrams-mayo

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Sauser

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Koldtbord Saus

Om oppskriften

Geitrams er en plante som de fleste kjenner, den farger landskapet i en fantastisk rødlilla tone i blomstringstiden. Planten har blitt brukt til plantemedisin mot mange plager, særlig viktig har den vært for i Sibir og urfolk i Nord- Amerika. Den står fortsatt som en fantastisk matkilde, med blad og blomster som kan spises og brukes til ulike drikker.

Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no

Sankeråvare

Geitrams - Chamaenerion angustifolium

Ingrediens

2 stk. eggeplommer 0,5 ts salt
1 ss sitronsaft/eddik 1 ts dijonsennep

4 dl olje
Et håndfull ferske geitramsblomster

Fremgangsmåte

En uke før du skal lage mayoen skal geitramsblomstene legges i olje. La det trekke i romtemperatur.
Før du skal lage mayoen er det en fordel at ingrediensene skal være romtempererte.

Bland sammen eggeplømmer, sitronsaft/eddik og dijonsennep i en bolle. Hell forsiktig i oljen mens du blender med stavmikseren i cirka ett minutt, til du får et tykk, kremet majones. Bruk mer eller mindre olje for å få ønsket konsistens og spe med litt vann om den blir for tykk.. Brukes til alt fra grillmat til brødskiven. Legg gjerne noen ferske blomster på toppen før servering og nyyyt!