Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Drikke
Gin and tonic med strandarve og pepper.
Av Trond Svendgård. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2018.
Strandarve - Honckenya peploides
Til 4 drinker
16 cl gin
7 1/2 dl tonic water
30 strandarveskudd
1 ss nykvernet pepper
4 båter lime eller sitron
Sett gjerne glassene i fryseren en stund før du starter. Fordel strandarveskudd og pepper i de fire glassene. Knus skuddene lett med en morter eller tresleiv. Bruker du store strandarveskudd lønner det seg å dele dem i to på langs før du har dem i, for å få ut smaken. Fyll glassene med isbiter og ha 4 cl gin i hvert flass. Klem over en liten båt lime eller sitron før du heller over tonic.
Tips! Flere ville vekster passer til å smakssette gin and tonic for en ny vri. Prøv for eksempel med einerbær, ryllik eller strandkarse.