Gin tonic med strandarve og pepper | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Gin tonic med strandarve og pepper

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Drikke

Sankeråvare

Stikkord

Drink Cocktail Fest Drikke

Om oppskriften

Gin and tonic med strandarve og pepper.

Av Trond Svendgård. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2018.

Sankeråvare

Strandarve - Honckenya peploides

Ingrediens

Til 4 drinker

 

16 cl gin

7 1/2 dl tonic water

30 strandarveskudd

1 ss nykvernet pepper

4 båter lime eller sitron

Fremgangsmåte

Sett gjerne glassene i fryseren en stund før du starter. Fordel strandarveskudd og pepper i de fire glassene. Knus skuddene lett med en morter eller tresleiv. Bruker du store strandarveskudd lønner det seg å dele dem i to på langs før du har dem i, for å få ut smaken. Fyll glassene med isbiter og ha 4 cl gin i hvert flass. Klem over en liten båt lime eller sitron før du heller over tonic.

Tips! Flere ville vekster passer til å smakssette gin and tonic for en ny vri. Prøv for eksempel med einerbær, ryllik eller strandkarse.