Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter
Tilberedning: Sylte og Konservere
En dressing/dip som passer til alt fra potetgull til fiskemiddagen.
Granskudd er de lysegrønne smaksbombene som vokser ytterst på grantrærne om våren. Skuddene inneholder eteriske olje og mye C-vitamin, og har blant annet vært brukt som middel mot skjørbuk. Skauens delikatesse kan brukes i mat og drikke på samme måte som sitrus og tilfører sitt helt unike skogspreg.
Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no
Gran - Picea abies
1 liter ferske granskudd
Nok vann til å dekke granskudd i en kjele 0,5 kg sukker pr. liter veske
1 pakke pektinpulver
Kok opp granskudd og vann og la koke i 20 minutter. Sil av granskuddene og tilsett pektinpulver. Hell i et glass og skru på lokk. Spis i plass av tyttebærsyltetøy til kjøttretter eller med kjeks og ost.