Granskudd-gele | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Granskudd-gele

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter

Tilberedning: Sylte og Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Gele Søtt Syltetøy Marmelade Konservere

Om oppskriften

En dressing/dip som passer til alt fra potetgull til fiskemiddagen.

Granskudd er de lysegrønne smaksbombene som vokser ytterst på grantrærne om våren. Skuddene inneholder eteriske olje og mye C-vitamin, og har blant annet vært brukt som middel mot skjørbuk. Skauens delikatesse kan brukes i mat og drikke på samme måte som sitrus og tilfører sitt helt unike skogspreg.

Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no

Sankeråvare

Gran - Picea abies

Ingrediens

1 liter ferske granskudd
Nok vann til å dekke granskudd i en kjele 0,5 kg sukker pr. liter veske
1 pakke pektinpulver

Fremgangsmåte

Kok opp granskudd og vann og la koke i 20 minutter. Sil av granskuddene og tilsett pektinpulver. Hell i et glass og skru på lokk. Spis i plass av tyttebærsyltetøy til kjøttretter eller med kjeks og ost.