Granskuddbrød | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Granskuddbrød

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Brød Bakverk Rundstykke Matpakke Niste

Om oppskriften

GRANSKUDDBRØD ELLER -RUNDSTYKKER

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Gran - Picea abies

Ingrediens

5 dl lunkent vann

2 dl lunken kefir

5-6 ss olje eller smeltet smør 2-3 ss granskuddsirup (se side 53) 1 ts salt

1 pk tørrgjær

2 dl ferske eller fryste granskudd (eller 1/4 dl tørket og knust)

5 dl havregryn eller kruskablanding 

7,5 dl sammalt fint hvetemel

Fremgangsmåte

Bland alt godt i maskin og elt i 5 minutter eller kna for hånd i 10-12 minutter og sett til heving på lun plass, godt tildekket, en times tid. Når deigen er hevet til dobbelt størrelse, knas den om og bakes ut til store brød eller rundstykker. Etterheves 45 minutter og stekes ved 200 grader i 45-50 minutter for store brød, eller ved 225 grader i 15-20 minutter for rundstykker.