Granskuddolje | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Granskuddolje

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Olje Konservering Basis Dressing

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Gran - Picea abies

Ingrediens

Lubne, myke skudd av gran

Nøytral, god matolje

Fremgangsmåte

Hell en raus neve eller to med granskudd og en halv liter olje i en gullende ren krukke og la stå og trekke et par uker før bruk. La granskuddene forbli i oljen til den er opp- brukt.

Oljen brukes i salat eller til steking og gir en mild og behagelig smak av skog. Når oljen nesten er oppbrukt, helles restoljen og skuddene over i varm stekepanne. Rist skuddene lett, og nyt dem som snacks eller som tiltugg til stekt kjøtt eller vilt.