Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Skikkelig villsnacks dette. De unge grønne blomsterstengelene eller aksene til groblad blir sprø og gode stekt i smør. Naturell smaker de litt som sjampinjong. Groblad finner du på tun, plen, veikant, løkker og oppkjørsler. Du kan fint også bruke de mer modne blomsteraksene. Rasp av blomsterfrøene på stengslene og bruk i supper, som dryss eller rist de. Unge grobladblader egner seg godt i salat, omelett og stuing. En favoritt.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Groblad - Plantago major
en neve blomsterstengler
smør
salt
Plukk de unge grønne stenglene og la de surre sammen med smør til de blir gyldne. La de renne av på tørkepapir og gi de et lite dryss med salt.