Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Grobladsnacks

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Snacks Garnityr Ekstra Tilbehør Salat

Om oppskriften

Skikkelig villsnacks dette. De unge grønne blomsterstengelene eller aksene til groblad blir sprø og gode stekt i smør. Naturell smaker de litt som sjampinjong. Groblad finner du på tun, plen, veikant, løkker og oppkjørsler. Du kan fint også bruke de mer modne blomsteraksene. Rasp av blomsterfrøene på stengslene og bruk i supper, som dryss eller rist de. Unge grobladblader egner seg godt i salat, omelett og stuing. En favoritt.

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Groblad - Plantago major

Ingrediens

en neve blomsterstengler

smør

salt

Fremgangsmåte

Plukk de unge grønne stenglene og la de surre sammen med smør til de blir gyldne. La de renne av på tørkepapir og gi de et lite dryss med salt.