Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Rawfood
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Gjøkesyre - Oxalis acetosella
Dressing:
1 ss sukker
1 ts lys hvitvinseddik
2-3 ss kaldpresset olivenolje eller granskuddolje (se side 54)
salt etter smak
Bruk bare grønne ingredienser i ulike fargesjatteringer, for eksempel isbergsalat, frisésalat, hjertesalat, skvallerkålskudd, grønne aspargestopper, rucola, strimler av agurk og grønn paprika, skiver av grønne syrlige epler med skall, gjøkesyreblader og -blomster. Lag en litt søt dressing til salaten som har mye syre og friskhet i seg.
Drypp dressingen oppå salaten uten å blande i – la oljedråpene skinne urørt i det grønne!